Reguli de bază pentru masaj

Reguli de bază pentru masaj

 

Acesta este un ghid foarte general care prezintă câteva sfaturi și tehnici de bază pentru a oferi un masaj relaxant. Dacă sunteți interesat de mai mult, vă rugăm să căutați o școală acreditată pentru terapie prin masaj. Există școli bune în majoritatea zonelor care vor fi mai mult decât fericite să aibă un alt elev.

Vom acoperi câteva subiecte care pot schimba întreaga față a masajului și vor avea un impact asupra efectului final. Mai întâi este poziționarea destinatarului. Aceasta include mediul. Un masaj rapid pe scaun la colțul unei străzi aglomerate va avea o senzație diferită față de o sesiune de oră într-o cameră întunecată și liniștită. Ne vom concentra asupra celor din urmă, deoarece tind să fie atât mai relaxante, cât și puțin mai senzuale. Acesta este un site erotic, până la urmă. Cel mai relaxant mediu pentru majoritatea oamenilor este de fapt destul de asemănător cu ceea ce majoritatea consideră a fi romantic – o cameră cu lumina puternică blocată, poate cu o lampă cu putere redusă sau câteva lumânări aprinse sau cu draperiile trase pentru a opri lumina. Temperatura ar trebui să fie setată la un nivel confortabil pentru o persoană goală, fără a fi prea cald pentru tine. Este foarte posibil să transpirați dacă temperatura este cu doar un grad sau două prea caldă. Muzica delicată și liniștitoare sau sunetele naturii pot adăuga efectului general. O altă opțiune este amenajarea în aer liber, de preferință într-o zonă ferită. Atacul brusc al unui țânțar ar strica efectul unui masaj bun.

De asemenea, este important să aveți o suprafață bună de lucru. Aceasta ar trebui să fie suficient de stabilă și de dură pentru a rezista la o presiune destul de mare fără a se rupe, dar suficient de moale pentru a fi confortabilă pentru persoana care lucrează. Masa mea personală a fost testată pentru peste 500 de kilograme de presiune de lucru. Chiar și cântărind puțin peste 100 de kilograme, am fost cunoscut că pun aproape 300 de kilograme de presiune asupra unei persoane. Acest lucru pe lângă greutatea lor se adună rapid. Indiferent de suprafața pe care o utilizați, ar trebui să fie suficient de rezistentă pentru a face față acestui lucru. De asemenea, ar trebui să fie la o înălțime confortabilă. O înălțime bună pentru majoritatea oamenilor este aproximativ la nivelul picioarelor. Când clientul se întinde la acea înălțime, mâinile tale se vor odihni, în general, chiar sub nivelul taliei. Ceva în acea zonă generală vă va permite să exercitați o presiune în jos asupra unei persoane destul de ușor, fără a fi nevoie să vă îndoiți și să vă încordați spatele. Suprafața de lucru trebuie acoperită. Dacă camera ta este un pic rece, o pătură electrică la o setare joasă acoperită de un cearșaf este o atingere plăcută. Clientul tău s-ar întinde deasupra, apoi ar fi acoperit cu un alt cearșaf și, eventual, cu o pătură ușoară.

Odată ce zona dvs. este configurată, poziționarea clientului este destul de simplă. Ar trebui să fie între straturile de cearșafuri și să se așeze într-un mod confortabil pentru ei. Dacă sunt pe burtă, poate fi util să bagi o pernă sub glezne. Acest lucru oferă sprijin pentru articulațiile gleznei și le va solicita mai puțin în timp ce lucrați la gambele și ischio-jambierii. Dacă sunt pe spate, puneți perna sub genunchi. Acest lucru va ține de tensiunea de la partea inferioară a spatelui, șoldurilor și genunchilor. Ar trebui să fie sub cel puțin un cearșaf, eventual mai multe dacă camera este răcoroasă. Este mai bine să ai inconvenientul de a fi nevoit să îndoi un cearșaf pentru a îl menține confortabil și cald decât să îi fie frig.

Luați în considerare și ce tip de lubrifiant ar fi cel mai bun. Poate exista o reacție la anumite tipuri. De exemplu, dacă persoana la care lucrați este alergică la nuci, cel mai bine ar fi să evitați uleiul de migdale și loțiunile care conțin bucăți de nuci. Dacă sunt predispuși la acnee, este mai bine să folosiți ceva puțin mai puțin gras și fără ulei. Eu personal prefer să folosesc fie ulei de jojoba pur, fie o cremă specială. Ambele au un miros plăcut și niciunul nu a provocat niciun fel de reacție până acum. Indiferent de tipul de lubrifiere pe care îl decideți, vă rugăm să rețineți că nu ungeți un porc. Folosiți-l cu moderație. Suficient ulei sau loțiune pentru a vă face mâinile să alunece fără probleme, se simte bine. Înotul în bălți de chestii nu. Este mai ușor să adaugi decât să iei.

Se simte mai bine pentru persoana la care lucrezi dacă uleiul este încălzit ușor înainte de a-i atinge corpul. O abordare simplă, dar eficientă este să stropiți o cantitate mică în palmă, apoi să vă frecați mâinile. Are un dublu scop: încălzirea uleiului și lubrifierea mâinilor. Acest lucru este important, deoarece cea mai mare parte a masajului de relaxare este o lovitură de alunecare, nu o lovitură aspră (tapotement) sau frământare (petrisaj). Este dificil pentru mâinile tale să alunece lin pe piele fără o lubrifiere adecvată, iar senzația aspră poate fi neplăcută.

Mâinile tale sunt instrumentele tale în masaj. Fiecare formă pe care o fac mâinile tale poate fi folosită ca un instrument diferit. Cele două care sunt cel mai ușor de folosit sunt podul palmei și un pumn liber. Acestea sunt destul de explicite. Podul palmei este o mână deschisă, cu palma urmând direct în spatele degetelor. Întoarceți mâna pentru a conduce cu partea laterală a mâinii pentru un alt instrument. Dacă îndoiți ușor degetele în palma mâinii și folosiți partea dintre primul și al doilea deget, acesta se numește pumnul liber. Acestea sunt folosite pentru a face mișcări largi de-a lungul mușchilor. Fiecare are o senzație diferită, dar face în esență același lucru. Un alt instrument este adesea denumit „V-ul dublu” și constă în folosirea ambelor mâini ca una singură. Pur și simplu mutați degetul mare din palmă pentru a forma o formă de V, apoi introduceți călcâiul celeilalte mâini în spațiul creat. Este o mișcare naturală ca cel de-al doilea deget mare să se deschidă și să se așeze pe degetul arătător al celeilalte mâini, formând a doua formă de V.

Oricare dintre acestea sunt bune pentru prima ta mișcare. Cu toate acestea, este mai bine să începeți fie cu podul palmei, fie cu partea laterală a mâinii, deoarece puteți întinde o margine a instrumentului și puteți rostogoli restul mâinii în jos pe piele de acolo, în loc să loviți o mână deschisă sau un pumn pe persoana la care lucrații. E puțin mai plăcut pentru ei. Oricare dintre acestea poate fi folosit fie cu sau împotriva fibrei mușchiului, în funcție de cum ați dori să se simtă mișcarea. 

După primele câteva mișcări este important să găsiți o presiune de lucru bună. Ar trebui să fie confortabil atât pentru dvs. – nu este nevoie să vă răniți articulațiile – cât și pentru client. Am descoperit că majoritatea oamenilor se simt confortabil cu o presiune care permite mâinilor tale să se scufunde ușor în carnea lor. Dacă ar fi să împingeți în jos și înainte într-o lovitură lungă, pielea și mușchii lor s-ar umfla ușor sau ar face un mic „deal” în fața mâinii tale. Cereți întotdeauna să vă asigurați că acest lucru este confortabil pentru persoana la care se lucrează. Unii oameni nu pot suporta acest tip de presiune din mai multe motive.

Acesta este momentul în care ar trebui să încercați să simțiți orice benzi sau bulgări care se simt că nu ar trebui să fie acolo. Unele dintre ele sunt destul de evidente, altele sunt mai subtile. Un indiciu al unei posibile zone cu probleme este înroșirea pielii, cauzată de creșterea fluxului de sânge în zonă. Când treceți printr-o zonă care necesită muncă suplimentară, este necesar să judecați dimensiunea generală a acesteia. Benzile mari se găsesc de obicei în partea inferioară a spatelui și a picioarelor. Acestea pot fi rezolvate cu instrumentele deja explicate utilizate într-o mișcare repetitivă mână peste mână. Concentrați-vă pur și simplu pe nodul sau banda de țesut. Bucățile și benzile mai mici au nevoie de obicei de un instrument mai îngust, cum ar fi vârful degetului sau degetul mare. Instrumentele înguste pătrund mai adânc în țesut folosind aceeași cantitate de presiune, așa că este nevoie de puțină grijă suplimentară atunci când sunt folosite. Ele pot fi utilizate cu aceeași mișcare sau pot fi concentrate într-o zonă mai mică folosind o mișcare circulară, cum ar fi ceea ce ați face pe mâini și picioare.

Trebuie luate unele măsuri de precauție. Asigurați-vă că presiunea dvs. este în regulă. Nu doriți să învinețiți o persoană sau, eventual, să provocați o rănire mai gravă, împingând în jos prea tare. Există și câteva zone de evitat datorită modului în care este construit corpul uman. Zona din jurul ombilicului, partea din față a gâtului, îndoirea cotului, zona axilei, îndoirea genunchiului și zona inghinală trebuie, în general, evitate. Dacă treceți peste aceste zone, utilizați o atingere ușoară pentru a evita rănirea. Majoritatea acestor zone conțin și ganglioni limfatici, care pot fi răniți destul de ușor.

Din acest punct, masajul este mai degrabă un exercițiu de a învăța ceea ce îți place și ceea ce îi place persoanei la care lucrezi. Fiecare persoană este diferită, iar ceea ce este plăcut se poate schimba de la un moment la altul. Folosește ceea ce ai, joacă-te, experimentează și distrează-te cu el. Nu știi niciodată unde ar putea duce o frecare bună.